1
دکتری وهابیت شناسی، دانشگاه ادیان و مذاهب، مدیر حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان
2
دانش آموخته سطح دو مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها، شهرستان گله دار فارس
چکیده
وحدت و همبستگی، ضرورتی فطری، عقلی، شرعی، سیاسی و اجتماعی است که از مهمترین عوامل حفظ و بقای اجتماع انسانی است و بشر نه تنها برای بقای حیات جمعی، بلکه برای برخورداری از یک زندگی مطلوب، چاره ای جز پذیرش آن ندارد. در آیات و روایات اسلامی تاکید فراوانی بر حفظ وحدت و اجتناب از تفرقه از سوی خداوند متعال و همچنین پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیه السلام شده است. این وحدت دارای ابعاد فرهنگیف اقتصادی، سیاسی، عبادی و ... است. آنچه در این مقاله به روش توصیفی تحلیلی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است عوامل ایجاد وحدت فرهنگی است. این عوامل عبارتند از: 1. همبستگی و ارتباط با بلاد اسلامی خود شامل: همبستگی و ارتباط عالمان دینی و متفکران اسلامی، گفت و گوی وحدت بخش فرهنگی، تشکیل اجتماعات بزرگ 2. معاشرت نیکو با افراد مختلف که شامل: معاشرت نیکو با مخالفان، جلوگیری از تحریک احساسات و توهین به مقدسات، 3. شیوه آموزش که شامل مواردی ز جمله: تغییر در شیوه های آموزشی و منابع درسی مسلمانان در مدارس و دانشگاه ها، آگاهی بخشی به جامععه با راه اندازی نشریات و مطبوعات و ... .
اسماعیل نیا, جواد, & رضایی, نجیمه. (1401). عوامل فرهنگی وحدت اسلامی با تکیه بر قرآن و حدیث. دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 4(8), 141-165.
MLA
جواد اسماعیل نیا; نجیمه رضایی. "عوامل فرهنگی وحدت اسلامی با تکیه بر قرآن و حدیث", دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 4, 8, 1401, 141-165.
HARVARD
اسماعیل نیا, جواد, رضایی, نجیمه. (1401). 'عوامل فرهنگی وحدت اسلامی با تکیه بر قرآن و حدیث', دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 4(8), pp. 141-165.
VANCOUVER
اسماعیل نیا, جواد, رضایی, نجیمه. عوامل فرهنگی وحدت اسلامی با تکیه بر قرآن و حدیث. دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 1401; 4(8): 141-165.