1
استادیار علوم و قرآن حدیث دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
2
دانش آموخته سطح سه موسسه آموزش عالی فاطمه معصومه سلام الله علیها، بندر عباس، ایران
چکیده
گرایش به زیبایی و جمال دوستی از ابعاد وجودی انسان است که به روشنی در آیات وحی و روایات معصومین علیهم السلام آمده است. با وجود آنکه جمال گرایی مذموم نیست اما اگر این گرایش فطری به افراط و اشرافی گری و تشریفات دنیوی بیانجامد مورد نکوهش است. مراد از اشرافی گری میل و رغبت کردن به تجملات و ظواهر زندگی است. گرایش به تجملات و زرق و برق دنیا آسیب ها و پیامدهایی در اقتصاد فرد خانواده و جامعه به دنبال دارد. مفروض شدن دنیا زدگی به چالش کشیدن انقلاب مصرف گرایی فرد و خانواده وابسته شدن به بیگانگان تغییر الگوی خانواده از حوزه تولید به حوزه مصرف افزایش فاصله طبقاتی تضییع بیت المال و عدم پیشرفت جامعه از جمله آسیب های آن است. ترویج الگوگیری از سیره معصومان علیهم السلام تقویت باورهای دینی و ارزش های معنوی مانند زهد و پارسایی، قناعت و مناعت طبع، میانه روی از راهکارهای قرآنی و روایی مقابله با تجمل گرایی است. در این پژوهش، روش گردآوری اطلاعات و داده ها کتابخانه ای، ابزار گردآوری، فیش برداری و روش پردازش اطلاعات، توصیفی - تحلیلی است.
طیبی, زینب, & قائمی فر, زبیده. (1401). پیامدهای اشرافی گری در اقتصاد ملی با تاکید بر نهج البلاغه. دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 4(8), 33-58.
MLA
زینب طیبی; زبیده قائمی فر. "پیامدهای اشرافی گری در اقتصاد ملی با تاکید بر نهج البلاغه", دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 4, 8, 1401, 33-58.
HARVARD
طیبی, زینب, قائمی فر, زبیده. (1401). 'پیامدهای اشرافی گری در اقتصاد ملی با تاکید بر نهج البلاغه', دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 4(8), pp. 33-58.
VANCOUVER
طیبی, زینب, قائمی فر, زبیده. پیامدهای اشرافی گری در اقتصاد ملی با تاکید بر نهج البلاغه. دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 1401; 4(8): 33-58.