1
دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی اراک
2
دانشیار دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
چکیده
هدف اصلی پژوهش حاضر ضرورت تربیت دینی کودک و ارائه راهکارهای عملی برای والدین است تا از این طریق شیوه هایی اتخاذ کنند که مکانیسم تربیت مذهبی کودکان و نوجوانان را به شیوه صحیحی انجام دهند و ضمن تربیت افراد متقی و صالح، زمینه های ایجاد جامعه ای متعادل و پویا را فراهم کنند. در این نوشتار، کوشش شده است تا بر اهمیت تربیت فرزندان بر اساس آموزه های دینی تاکید شود و وظایف دینی والدین بعد از تولد فرزندان بررسی شود؛ زیرا عمق بخشی به آموزه های دینی در نهاد کودک و نوجوان، آنان را از آسیب های خطرآفرین و انحراف های اخلاقی و اجتماعی حفظ کرده و در مسیر درست زندگی رهنمون می کند. نتایج پژوهش نشان می دهد که انسان دینی، عادت دینی، معرفت دینی، شاکله دینی و خودجوشی از مراحل تربیت دینی در کودکان است. همچنین گذاشتن نام نیکو برای فرزند، شناساندن خدا به کودک، معرفی کتاب خدا و رسول خدا صلی الله علیه و آله، آموزش فرایض دینی و اسوه سازی از جمله روش های تربیت دینی کودک در آیات و روایات است. با توجه به ماهیت و کفیت پژوهش، این تحقیق کیفی است و به اعتبار موضوع، پژوهشی دینی است. روش پژوهش، توصیفی _ تحلیلی از نوع تحلیل اسنادی است. روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای، ابزار پژوهش فیش برداری داده ها نیز با استفاده از شیوه های تحلیل کیفی، تجزیه و تحلیل شده اند.
محمدی سیف, معصومه, & عارف, محمد. (1397). لزوم تربیت دینی کودک و ارائه راه کارهای عملی برای خانواده. دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 1(1), 67-102.
MLA
معصومه محمدی سیف; محمد عارف. "لزوم تربیت دینی کودک و ارائه راه کارهای عملی برای خانواده". دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 1, 1, 1397, 67-102.
HARVARD
محمدی سیف, معصومه, عارف, محمد. (1397). 'لزوم تربیت دینی کودک و ارائه راه کارهای عملی برای خانواده', دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 1(1), pp. 67-102.
VANCOUVER
محمدی سیف, معصومه, عارف, محمد. لزوم تربیت دینی کودک و ارائه راه کارهای عملی برای خانواده. دو فصلنامه مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن وعترت, 1397; 1(1): 67-102.